Vuksanović Stanković o odlikovanju Šešelja: Pravo lice SPC
Vuksanović Stanković

Vuksanović Stanković o odlikovanju Šešelja: Pravo lice SPC

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković reagovala je na to što je jedna od eparhija SPC odlikovala haškog osuđenika Vojislava Šešelja.

"Pravo lice SPC. Ne znam samo kako na ovo gledaju istinski vjernici?! Kako se naziva vjerska organizacija koja odlikuje osuđene ratne zločince? Nego, kakva crkva, takva i odlikovanja", navela je Vuksanović Stanković na Tviteru.

Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička Srpske pravoslavne crkve dodijelila je orden Svetog vladike Mardarija lideru radikala Vojislavu Šešelju, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

Visoko crkveno odlikovanje Šešelju je u ime vladike Longina dodijelio vladika bački Irinej koji je, kako se navodi u saopštenju, tom prilikom poručio da mu je „pripao dio časti i prijatna dužnost da u ime preosvećenog vladike Longina uruči ovaj divni orden, napravljen u ime jednoga divnog Božijeg ugodnika, svetitelja, našeg gotovo savremenika, Svetoga brata Mardarija“, prenijela je N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.