Čovjek ukrao tri sapuna u apoteci i sačekao policiju: Iza svega se krije tužna priča o njegovom životu

Šezdesetogodišnji stanovnik Tajlanda nedavno je postao glavna tema čitave države, kada je počinio krađu u lokalnoj apoteci, a potom insistirao da radnici pozovu policiju kako bi završio iza rešetaka.

Neobičan incident dogodio se krajem jula u apoteci u provinciji Čonburi, južno od Bangkoka, kada je muškarac koji je kasnije identifikovan kao Pičit uhvaćen u krađi. Kod sebe je imao tri sapuna ukupne vrijednosti manje od pola dolara.

Kako je u ovom dijelu države zakon strog prema prestupnicima, rizikovao je novčanu kaznu i do 30 puta veću od vrijednosti ukradene robe, pa čak i zatvorsku kaznu. U ovom slučaju, osoblje apoteke je bilo voljno da pusti muškarca bez pogovora, međutim, on je insistirao da pozovu policiju.

Pičit je zahtijevao da bude uhapšen zbog svog prestupa, tako da radnici nisu imali drugog izbora. Tokom ispitivanja, muškarac je priznao tužan razlog zbog kojeg je pokrao apoteku.

Dok bi kod kuće, zbog nedostatka posla, jedva sastavljao kraj sa krajem i vrijeme provodio gladan i žedan na ulici, u zatvoru bi, kaže, dobijao tri obroka dnevno i družio se sa drugim ljudima.

Nije poznato kako su policajci odlučili da se izbore sa situacijom, ali Pičitova priča je poslužila kao podsjetnik na strašnu situaciju u kojoj se mnogi Tajlanđani trenutno nalaze, jer je inflacija dostigla najviši nivo još od 2008.

Izvor: Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.