Fizioterapeutkinja: Prestanite bebama da stavljate brojanice na ruke

„Prestanite da im stavljate brojanice na ruke“, glasi važna rečenica koju treba da pročitaju svi roditelji u Srbiji, piše "Zadovoljna.rs".

Sigurno ste i sami primijetili na rukama male djece i beba brojanice. Roditelji ih stavljaju djeci kao jedno od vjerskih obilježja.

Hristina Andrašević je diplomirana fizioterapeutkinja, koja na svom Instagram profilu dijeli smjernice za roditelje da kroz pokret usmjeravaju razvoj kretanja kod beba na najbolji način.

Ona je nedavno objavila fotografiju bebe sa brojanicom oko ruke, ispod koje je napisala zašto je loše da ih bebe nose.

„Od deset beba čije mi snimke šaljete, devet ima brojanicu… Ne pretjerujem… I zato apelujem na mame! Prestanite da im stavljate brojanice na ruke! Smeta njihovoj pokretljivosti! Na ovoj slici možete da vidite razliku u položaju, oslonac na pod i otvaranja šake (i ne otvaranja šake). Nemojte davati djetetu stimulaciju na ruci koja mu nije potrebna jer će se ta ruka drugačije kretati! A to vam ne treba! Sa aspekta pravoslavlja, brojanica služi da se broje molitve, a sigurna sam da to bebe ne rade… manite se uroka… skupljena šaka ili nemogućnost dobrog oslonca na ručni zglob je veći problem“, objasnila je Hristina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.