Rakočević: Za Crnu Goru najbolje da DPS sa partnerima preuzme odgovornost
Rakočević

Rakočević: Za Crnu Goru najbolje da DPS sa partnerima preuzme odgovornost

Većina od 30. avgusta pokazala je koliko zna, koliko je kadra i koliko je dobronamjerna da uvede Crnu Goru u Evropsku uniju, kazao je poslanik DPS-a Nikola Rakočević u Intervjuu na TVCG. Dodaje da izlaz iz aktuelne političke krize vidi u formiranju vlade sa ograničenim rokom trajanja, koja treba da pripremi izbore, nakon čega bi se formirala ozbiljna politička Vlada koja će voditi odgovornu politiku.

"Optimista sam da možemo izaći iz političke krize. Smatramo da bi najbolje rješenje bilo formiranje političke vlade", kazao je Rakočević. 

Dodao je da za Crnu Goru najbolje da DPS sa partnerima preuzme odgovornost.

"Mi nijesmo željni da prije izbora preuzimamo vlast, ali je najbolje rješenje da najveća partija poput DPS-a sa svojom koalicijom i onima koji su evropski orjentrisani preuzmu odgovornost i vode Crnu Gore. Ako to nije rješenje, onda treba formirati tehničku vladu koja treba da obezbijedi izbore i da nakon izbora dobijemo ozbiljnu političku vladu", kazao je on.

Prema njegovim riječima, ukoliko većina od 30. avgusta formira novu Vladu, ona bi trebala da ima ograničen rok trajanja i konkretne zadatke. 

"Vlada koja će da obezbijedi kvalifikovanu većinu za sudije Ustavnog suda, riješi pitanje Sudskog savjeta i pitanje SDT-a", kazao je Rakočević.

Govoreći o sastanku "evropskiih partija" sa evropskim partnerima, Rakočević je kazao da nije bilo konkretnih poruka o formiranju nove crnogorske vlade, već da su htjeli da čuju njihove predloge za izlazak iz političke krize.

"Ako analizirate ponašanje opozicije, tj, partija koje predstavljaju evropski blok, onda ćete vidjeti potrebu naših evropskih partnera da razgovaraju sa onima koji su odgovorni politički partneri. To je poruka sastanka sa ambasadorima koja se naslanja na izjave Tonina Picule i Vladimira Bilčka. Mi imamo veliku šansu da postanemo prva naredna članica EU, ali Vlada mora da ispuni te zadatke. Crna Gora posustaje na ekonomskom i evropskom planu u poslednje dvije godine, i ne čudi zabrinutost naših zapadnih parnera. Zajednički moramo smoći snage da izvučemo Crnu Goru iz stanja u kojem se nalazi", kazao je Rakočević.

Govoreći o  nastupu DPS-a na predstojećim lokalnim izborima, Rakočević je kazao da će i u Podgorici i u drugim opštinama ući u široku koaliciju.

"Blizu smo dogovora da nastupimo u jednom širokom, proevropskom,  građanskom bloku partija, kako u Glavnom gradu tako i u drugim opštinama", kazao je on. 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.