Kurti: Cilj je međusobno priznanje Beograda i Prištine
Aljbin Kurti

Kurti: Cilj je međusobno priznanje Beograda i Prištine

Premijer Kosova Aljbin Kurti istakao je tokom susreta sa posrednikom EU Miroslavom Lajčakom i izaslanicima Berlina i Pariza, Jensom Pletnerom i Emanuelom Boneom, da bi cilj dijaloga Beograda i Prištine trebalo da bude postizanje pravno obavezujućeg sporazuma sa uzajamnim priznavanjem u centru.

Kurti je u Prištini ugostio Lajčaka i izaslanike njemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, a iz Vlade Kosova je saopšteno kako je prištinska strana "pokazala svoju volju i spremnost da se uključi u principijelan i dobro pripremljen dijalog“.

"Premijer Kurti je ponovio da bi cilj dijaloga, od kojeg bi građani obije zemlje trebalo da imaju koristi, trebalo da bude postizanje pravno obavezujućeg sporazuma sa uzajamnim priznavanjem u centru“, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

Dodaje se i da je tokom sastanka razgovarano o potrebi još snažnijih napora svih aktera "kako bi evropska perspektiva postala realnost za zemlje Zapadnog Balkana“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.