Tras: Kraljica Elizabeta je jedan od najvećih lidera koje je svijet ikad vidio
Foto: Reuters

Tras: Kraljica Elizabeta je jedan od najvećih lidera koje je svijet ikad vidio

Britanska premijerka Liz Tras rekla je u obraćanju poslanicima u Donjem domu britanskog parlamenta na sjednici posvećenoj Elizabeti Drugoj da je kraljica bila "jedan od najvećih lidera koje je svijet znao" i "stijena na kojoj je izgrađena moderna Britanija".

"Pošta joj je odata na svakom kontinentu na svijetu. Sjećamo se obećanja koje je dala na svoj 21. rođendan da će posvetiti život službi. Čitav parlament se slaže – nikada nijedno obećanje nije tako u potpunosti ispunjeno“, ocijenila je Tras u obraćanju, prenosi BBC.

Ona je kazala da je sinoć pričala sa kraljem Čarlsom Trećim.

"Iako je u žalosti, njegov osjećaj dužnosti i službe je jasan“, kazala je Tras.

Ona je odala priznanje kraljevom "dubokom doprinosu“ obrazovanju, dodajući "dugujemo mu predanost“.

"Kruna opstaje, naša nacija opstaje i u tom duhu kažem Bože čuvaj kralja“, poručila je Tras.

Lider laburista Kir Starmer kazao je da se "naša zemlja, naš narod, ovaj parlament ujedinio u žalosti“ .

Dodao je da je ovaj trenutak "duboki i privatni gubitak za kraljevsku porodicu, ali i za sve nas, jer je kraljica izgradila posebna lični odnos sa svima nama“.

"Zauzvrat, volimo je“, naveo je on.

Starmer je zahvalio kraljici na porukama podrške tokom pandemije i pročitao je pjesmu Filipa Larfkina napisanu za njen Srebrni jubilej.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.