Lekić: Očekujem dogovor do 15. septembra, nijesam dobio ponudu za mandatara

Lider Demosa o formiranju novog skupštinskog rukovodstva i vlade

Lekić: Očekujem dogovor do 15. septembra, nijesam dobio ponudu za mandatara

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da nije dobio nikakvu ponudu za mjesto mandatara za sastav nove vlade.

"Nemam nikakvu ponudu, moguće u nekom neformalnom obliku da se to nekad pomene. Ako bih dobio ponudu, dao bih prednost svima ostalima i ne bih trčao i borio se. Vrlo ću se ozbiljno odnijeti prema tom predlogu, ali dokle on ne bude konstituisan, vrlo ću rado glasati za neko rješenje koje bude većinsko" kazao je on gostujući na Radio Televiziji Crne Gore.

On smatra da je olako prihvatanje premijerskog mjesta u ovakvom stanju u društvu čin neozbiljnosti i neodgovornosti.

Odgovarajući na pitanje koliko ćemo čekati izbor skupštinskog rukovodstva i vlade, i koliko će još biti sastanaka, on je kazao da bi taj proces trebalo da se zaokruži i definiše 15. septembra.

"Napravljen je pomak dalje, da li se prešlo u jednu kvalitativnu fazu kada možemo govoriti o konrketnim rezultatima u smislu do kraja osmišljavanja - objektivno nijesmo", kazao je Lekić.

On je kazao da je to jedan veliki poduhvat i prirodno rješenje koje je izostalo onda kad je trebalo - poslije 30. avgusta.

"To je velik poduhvat i prirodno rješenje koje izostalo onda kad je trebalo - prije dvije godine. Dakle imali smo dva eksperimenta i ova većina koju neki zovu bivša većina, ona je izborna većina i pitanje je da li ta većina uopšte postoji. Samim okupljanjem se pokazalo da postoji i u tom pogledu je napravljen jedan pomak", kazao je Lekić.

Kazao je da potencijalna 44. vlada može da uradi više nego dvije prethodne.

"Ova vlada ako se konstituiše na pravi način i ako se formira na način adekvatan ima izglede", ocijenio je Lekić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.