Mariji Vuković nacionalna penzija
Marija Vuković

Mariji Vuković nacionalna penzija

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je na sjednici Vlade da će sjutra atletičarki Mariji Vuković uručiti rješenje o doživotnoj nacionalnoj penziji.

Evropska vicešampionka u skoku uvis Marija Vuković sjutra će doputovati u Crnu Goru. Iz Atletskog saveza Crne Gore je saopšteno da će našoj atletičarki i njenoj trenerici Ioani Siomou biti upričiličen svečani doček na podgoričkom aerodromu.

“Imaćemo priliku da sjutra u 13 sati u Vili Gorica primimo atletičarku Mariju Vuković i njenu trenericu. Imaćemo priliku da im se na najbolji način zahvalimo rješenjem o doživotnoj penziji za Mariju zbog svega što je uradila za Crnu Goru”, kazao je Lalošević.

Vuković je krajem avgusta osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 195 centimetara.

Prije četiri dana, zauzela je petu poziciju na mitingu Dijamantske lige u Briselu. Stala na preskočenih 191 centmetar i to iz drugog pokušaja. Vuković je u Briselu treći put nastupila na mitinzima Dijamantske lige.

On je podsjetio da su u prethodnom periodu sportisti ostvarili velike rezultete. Vlada je za postignute rezultate sportista odlučila da nagradi uglavnom juniorske selekcije.

“Riječ je mahom o juniorskim selekcijama. Neko će reći da ovaj iznos nije spektakularan, to je mali znak pažnje države, ali omogućiće da sportisti iz juniorski selekcija dobiju možda prvu platu u životu, da znaju da država i Vlada Crne Gore stoje iza njih”, kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.