Peskov: Moskva ne očekuje poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom
Dimitrij Peskov

"Ako je sudeći po ranijim izjavama Lize Tras"

Peskov: Moskva ne očekuje poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom

Rusija ne "očekuje promjene" nabolje u odnosima sa Velikom Britanijom posle izbora Liz Tras za britansku premijerku, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ako je suditi po izjavama gospođe Tras dok je još bila ministarka spoljnih poslova, sa velikom sigurnošću možemo reći da ne treba očekivati promjene nabolje“, rekao je Peskov, javila je agencija Tass.

Liz Tras je u ponedeljak pobijedila u trci za vođstvo Konzervativne stranke, što znači da će ona biti nova premijerka Britanije.

Bivši britanski premijer Boris Džonson bio je popularan u Kijevu zbog velike podrške toj zemlji protiv Rusije.

Džonson je tri puta bio u Ukrajini od početka ruske invazije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.