Belivuku odložen postupak pred Višim sudom u Podgorici: Ostao bez advokata, sudu poslao pismo o moru i mjesecu
Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja

Belivuku odložen postupak pred Višim sudom u Podgorici: Ostao bez advokata, sudu poslao pismo o moru i mjesecu

U podgoričkom Višem sudu uspostavljena je veza putem video linka sa beogradskim sudom povodom kontrole optužnice za ubistva Mila Radulovića, zvanog Kapetan, navodnog člana "škaljarskog klana".

Tako su optuženi Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković prisustvovali ovom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici. Pored njih optužnicom je obuhvaćen i Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Nakon što je sudija beogradskog suda potvrdio identitet Belivuka, Miljkovića i Jankovića pred crnogorskim pravosudnim organima  oglasio je i optuženi Belivuk.

Sudija Boris Savić je ukazao Belivuku da su tri advokata odbila da ga zastupaju a zatim i advokatica koju mu je sud odredio po službenoj dužnosti. To je sudija naveo kao razlog odlaganja uz pitanje da li je Belivuk sebi angažovao advokata. Predsjednik Višeg suda je ukazao da ako nema advokata postupak mora da se odloži.

"Ja sam ovaj tren saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži", kazao je Belivuk.

Sudija Savić je podsjetio da je Belivuk dostavio dva puta obraćanje sudu da želi da prisustvuje u ovom postupku i naveo: "Poslali ste mi i pismo u kojem pišete o "moru, mjesecu i ostalo".

Detalji optužnice

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uvjerenje pripadnika "kavačkog klana" da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Prema navodiam SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu.

"Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze "štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprostavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gdje bi ih potom likvidirali", navodi se u optužmnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu "vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura", detalji su istrage.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.