Kremlj: Zapad je isključivi krivac za obustavu isporuke ruskog gasa
Ilustracija

Kremlj: Zapad je isključivi krivac za obustavu isporuke ruskog gasa

Kremlj je saopštio da je obustava isporuke ruskog gasa Njemačkoj preko strateškog gasovoda Sjeverni tok isključiva krivica Zapada, jer njihove sankcije onemogućavaju održavanje gasne infrastrukture.

"Problemi sa pumpanjem (gasa) su nastali zbog sankcija zapadnih država“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da "nema drugog razloga za ove probleme“, nekoliko dana nakon zaustavljanja Sjevernog toka, ključnog gasovoda za snabdijevanje Evropljana.

Ruski gigant Gasprom objavio je u petak da će dotok gasa preko gasovoda Sjeverni tok, važan za isporuke u Evropi, biti "potpuno“ prekinut do popravka jedne turbine, a trebalo je da nastavi rad sutra, posle trodnevnog prekida zbog radova na njegovom održavanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.