Usmrćen poni Ursule fon der Lajen, sumnja se da je stradao u napadu vuka

Usmrćen poni Ursule fon der Lajen, sumnja se da je stradao u napadu vuka

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je da je cijela njena porodica “užasno uznemirena” zbog smrti jednog od njihovih ponija kojeg je, kako se sumnja, ubio vuk.

“Ta vijest je užasno uznemirila cijelu našu porodicu”, rekla je u saopštenju fon der Lajen nakon što je stradao njen poni Doli.

Prema riječima njenog portparola, poni je imao 30 godina. Bio je na pašnjaku s drugim ponijem koji nije povrijeđen.

Njemački list Bild piše da je njen suprug pronašao ponija „samo oko 100 metara od porodične kuće“.

Ministarstvo okoline pokrajine Donja Saska, u kojoj živi porodica fon der Lajen potvrdilo je sumnju na napad vuka koji se dogodio u četvrtak u gradu Burgdorfu, sjeveroistočno od Hanovera, glavnog grada pokrajine.

Mrtva životinja je pronađena na pašnjaku u četvrti Beinhorn, a uzorak ugriza upućuje na napad vuka, rekao je u subotu glasnogovornik ministarstva.

Prema glasnogovorniku ministarstva, nadležna poljoprivredna komora u pokrajini zabilježila je sumnju na ugriz, a u idućim danima biće obavljena DNK analiza kako bi se utvrdilo je li ponija napao već poznati vuk.

Najnoviji podaci ministarstva pokazuju da u pokrajini Donja Saska živi 39 čopora vukova i četiri vuka samotnjaka. Riječ je o otprilike 350 vukova.

Nedavno su vijesti o tome kako su građani možda vidjeli vukove bile i na naslovnicama lokalnih medija u Hannoveru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.