Ko je momak sa Karaburme osumnjičen za ubistvo Minje Šakovića: O njemu se malo toga zna, vrbovan zbog toga što nije pripadnik klana?
Luka Pilčević, Foto: Facebook

Ko je momak sa Karaburme osumnjičen za ubistvo Minje Šakovića: O njemu se malo toga zna, vrbovan zbog toga što nije pripadnik klana?

Beograđanin Luka Pilčević osumnjičen je za ubistvo škaljarca Milića Minje Šakovića, dok se Kragujevčanin Duško Tanasković, koji je nedavno uhapšen zbog ubistva Gorana Vlaovića na Pagu, tereti da mu je pomogao. Pilčević je rodom s Karaburme, a pretpostavlja se da su ga pripadnici kavačkog klana regrutovali za ubistvo jednog od ključnih škaljaraca, piše Nova S.

Riječ je o 22-godišnjem mladiću, a o njemu se dosad malo toga zna. Nakon ubistva Milića Minje Šakovića, sa kojim se dovodi u vezu, nestao je sa radara. Zasad nije poznato gdje bi mogao da se nalazi, a za njim je 20. jula raspisana poternica.

Ono što je izvjesno jeste da je, kako se navodi i na njegovom Facebook profilu, sa Karaburme. Sumnja se da su ga pripadnici kavačkog klana, koji je u sukobu sa škaljarskim, regrutovali da izvrši ubistvo.

Pretpostavlja se da su kavčani mislili da Pilčević neće biti sumnjiv, kako zbog svojih godina, tako i zbog činjenice da nije označen kao pripadnik kavačkog klana.

Vjeruje se da mladić upravo zbog toga nije bio sumnjiv Šakoviću, iako su ga prijatelji upozoravali na sumnjivog muškarca koji je nekoliko puta kobne večeri prošao pored njih.

Nalogodavci zločina nesumnjivo su imali na umu činjenicu da je Šaković posebno obazriv, s obzirom da je preživio čak nekoliko napada proteklih godina.

Pilčeviću je, prema saznanjima policije, logistiku za izvršenje ubistva pružao Duško Tanasković, koji je 25. avgusta ispred jednog noćnog kluba na Pagu u Hrvatskoj, ubio Gorana Vlaovića.

Ova dva ubistva zadala su ozbiljan udarac škaljarskom klanu. Ubijeni Šaković i Vlaović slovili su za bitne pripadnike pomenutog klana. Živjeli su na visokoj nozi i u luksuzu, o čemu najbolje svjedoči podatak da je ubijeni Vlaović imao čak i obezbjeđenje.

Sa druge strane, rat između kotorskih klanova – škaljarskog i kavačkog traje od 2014. godine. Dosad je ubijeno više od 50 osoba.

Razdor između tada jedne kriminalne grupe iz Kotora nastupio je zbog nestanka tovara kokaina u Španiji, a ubistvo Gorana Radomana označilo je početak rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.