Moskva i Kijev nastavljaju sukob oko Zaporožja, IAEA nastavlja misiju
Foto: Reuters

"Uprkos vojnim aktivnostima"

Moskva i Kijev nastavljaju sukob oko Zaporožja, IAEA nastavlja misiju

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nastavlja posjetu nuklearnoj elektrani Zaporožje, uprkos izvještajima o bombardovanju, izjavio je generalni direktor te organizacije Rafael Grosi.

"Bilo je vojnih aktivnosti i jutros, prije nekoliko minuta, ali mi ne stajemo“, rekao je Grosi novinarima u gradu Zaporožju, uoči polaska ka oko 120 kilometara udaljenoj centrali.

On je rekao da će tim IAEA "odmah početi sa procjenom bezbjednosne situacije u elektrani“.

Ukrajina optužila Rusiju da gađa Energodar

Ukrajinske vlasti optužile su Rusiju da je izvela artiljerijske udare na Energodar, grad u kome se nalazi nuklearna elektrana Zaporožje, na dan kada bi misija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) trebalo tamo da stigne.

"Rusi izvode artiljerijske udare na ruti kojom misija IAEA mora da ide do elektrane Zaporožje“, koju su okupirali Rusi, naveo je na Telegramu gradonačelnik ovog grada u egzilu Dmitro Orlov.

On je rekao da delegacija ne može "da nastavi put iz bezbjednosnih razloga“.

Moskva: Ukrajinske snage poslale diverzantski tim u Zaporožje

Ruska vojska optužila je ukrajinske snage da su poslale tim idiverzanata“ u blizinu nuklearne elektrane Zaporožje, na dan posjete misije Međunarodne agencije za atomsku energiju.

"Oko 6h, dvije grupe diverzanata iz ukrajinske vojske, do 60 ljudi, stigle su tri kilometra severoistočno od nuklearne elektrane u Zaporožju“, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Navodi se takođe da su ruske snage preduzele "korake da unište neprijatelja“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.