Bilčik: Pomažemo Crnoj Gori da prevaziđe krizu, ne možemo donositi odluke mjesto njih
Vladimir Bilčik

"Političari manje da misle na sebe"

Bilčik: Pomažemo Crnoj Gori da prevaziđe krizu, ne možemo donositi odluke mjesto njih

Međunarodni partneri mogu da pomognu Crnoj Gori da riješi političku i institucionalnu krizu, ali ne mogu donositi odluke umjesto njih, ocijenio je za Radio Slobodna Evropa predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik.

Kako prenosi RTCG, on je ukazao da je Crna Gora, nekadašnji predvodnik integracija, trenutno stopirana na evropskom putu, ali da izlaz i odluke mora donositi sama.

"Međunarodna zajednica je tu, razgovaramo sa partnerima u Crnoj Gori, spremni smo da pomognemo, ali odluke ne možemo preduzimati umjesto njenih institucija i građana", objasnio je Bilčik.

Ukazuje i da su evropske diplomate na terenu u Crnoj Gori i da mogu pomoći, budući da je situacija komplikovana i da su mnoge političke kombinacije isprobane.

"Stranke koje su bile jake i kredibilne su oslabile i opala im je moć“, ukazao je Bilčik, koji misli da je Crna Gora sama napravila probleme sa kojima se suočava i da mora da nađe rješenje, "jer je to nešto sa čim će da živi“.

"Političari moraju manje da misle o sebi, a više o interesima građana i zemlje. Ako se nastavi politička kriza i institucije ne prorade, ukoliko Ustavni sud ne bude odblokiran, moraće da se postavi pitanje da li Crna Gora ima evropskih kapaciteta“, poručio je Bilčik.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.