Ženski klub: Osuđujemo izjavu Jokovića, očekujemo hitno izvinjenje
Skupština Crne Gore

Ženski klub: Osuđujemo izjavu Jokovića, očekujemo hitno izvinjenje

Nedopustivo je da neko ko pokriva funkciju potpredsjednika Vlade dozvoli sebi da da jednu krajnje uvredljivu i diskriminatorsku izjavu, unižavajući kolege po osnovu njihovog ličnog svojstva, da li su roditelji, ili ne, ocijenili su iz Ženskog kluba Skupštine Crne Gore povodim izjave Vladimira Jokovića.

“Ova izjava je u najmanju ruku uvredljiva, za sve ljude koji ne mogu da imaju djecu, a željeli bi, i vode svoje velike borbe za potomstvo. Uvredljiva je i za one koji svojim izborom ne žele da imaju djecu”, ističe se u saopštenju Ženskog kluba.

Ističu da očekuju hitno izvinjenje potpresjednika Vlade, jer u protivnom, ako ostane pri svom izrečenom stavu pokazuje da nije dostojan obavljanja javne funkcije.

“Ženski klub najoštrije osuđuje ovaj ispad gospodina Jokovića zbog očuvanja građanskog karaktera ove drzave, koja podrazumijeva kompletan opseg ljudskih prava. Ovo je opomena za drustvo u cjelini, da ne dopustimo da sa visokih državnih pozicija čuju ovakve nedopustive tvrdnje”, navodi se u saopštenju.

Ženski klub se, dodaju, u proteklom periodu trudio da ima emancipatorski karakter i da osjetljivim temama , kao što je roditeljstvo prilazi sa prave strane.

“Nažalost, ova izjava gospodina Jokovića pokazuje da moramo da još intenzivnije radimo, čak i sa našim kolegama za koje smo smatrale da imaju sluha za ove osjetljive teme”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.