Dukaj potvrdio:
Marash Dukaj

"Dobili smo zvaničnu potvrdu"

Dukaj potvrdio: "Cuba ransomware" stoji iza sajber napada u Crnoj Gori

Ministar javne uprave u tehničkom mandatu Maraš Dukaj kazao je za Dnevnik na TVCG večeras da je posljednjih 12 dana Crna Gora podložna sajber napadima iza kojih ne stoje individualci, nego prepoznata kriminalistička grupa u sajber terorizmu Kuba ransomver.

"Dobili smo zvaničnu potvrdu, a to je navedeno i na Dark webu", rekao je Dukaj.

On je istakao da je ovo veoma ozbiljan napad, te da nijedna zemlja nije doživjela napad zbog činjenice da je ova grupa kreirala poseban virus.

"Virus se ne može formirati za mjesec. Oni su čekali određeno vrijeme, odnosno kad da izvrše ovakav napad. Kreiranje virusa je koštalo oko 10 miliona dolara i nigdje do sada nije upotrijebljen", istakao je Dukaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.