Vojinović - Santander: Podrška reformi sistema obrazovanja, posebno nastavnicima
Foto: Ministarstvo prosvjete

"Nastavlja se zajednička borba da svako dijete u Crnoj Gori stekne neophodne vještine za život"

Vojinović - Santander: Podrška reformi sistema obrazovanja, posebno nastavnicima

U prostorijama Ministarstva prosvjete, danas je održan sastanak ministra Miomira Vojinovića sa saradnicima, i Huana Santandera, šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Vojinović je podsjetio na brojne rezultate u prethodnih 15 godina saradnje i podvukao zajedničku posvećenost tome da svako dijete u Crnoj Gori stekne vještine neophodne za život u budućnosti.

Tokom razgovora, najavljen je zajednički rad na unapređenju strateškog okvira za dalji razvoj i podršku sistemu obrazovanja u Crnoj Gori.

Vojinović i Santander su se složili da postoje polja od zajedničkog interesa u sklopu kojih će se ostvariti konkretna saradnja, a sve sa ciljem stvaranja bezbjednih i kvalitetnih uslova za realizaciju nastave i učenje u crnogorskim školama.

"Naši prioriteti u programu obrazovanja su kvalitet, inkluzija, razvoj digitalnih platformi, kao i povećanje stope upisa đece u vrtiće. Ključni preduslov uspjeha u ovim oblastima je da se obrazovni sistem u Crnoj Gori suoči s dugo zanemarivanim izazovima kad su u pitanju školska infrastruktura i potrebe finansiranja. Ostajemo posvećeni saradnji s Ministarstvom prosvjete i drugim partnerima kako bismo zajedno riješili ove izazove“, poručio je Santander.

Santander je istakao značaj platforme Digitalna škola čiji je cilj jačanje kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja tokom i nakon pandemije kovida-19.

Santander je pozvao djecu, nastavnike i roditelje da koriste provjerene i kvalitetne sadržaje dostupne u Digitalnoj školi. Platformi se može pristupiti s pametnih telefona, tableta i računara preko edu.me i-mejl adrese.

"U narednom petogodišnjem periodu saradnje naš prioritet će biti podrška sveobuhvatnoj reformi sistema obrazovanja, a posebno nastavnicima koji su srce ovog sistema. Podržaćemo Crnu Goru da uspostavi realne, konkretne akcione planove za rješavanje dugo zanemarivanih infrastrukturnih potreba, i naravno nastaviti da radimo na inkluziji djece iz ranjivih grupa, bilo da se radi o djeci iz porodica pogođenih siromaštvom, djeci sa smetnjama u razvoju ili djeci iz romske i egipćanske populacije“, naveo je Santander.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.