Najavili novi materijal iz „SKY ECC“ aplikacije: Ko je koristio kriptovane telefone u izbornoj noći, gdje su sve u Crnoj Gori pipremani neredi, da li je bilo oružja...
Ilustracija

Najavili novi materijal iz „SKY ECC“ aplikacije: Ko je koristio kriptovane telefone u izbornoj noći, gdje su sve u Crnoj Gori pipremani neredi, da li je bilo oružja...

M portal će, kako ekskluzivno najavljuje, od sjutra u nastavcima ekskluzivno objavljivati novi materijal iz „SKY ECC“ aplikacije, koji se odnosi na pripreme za parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. godine i sam izborni dan, u kojima su aktivno učestvovali pripadnici Škaljarskog klana, zajedno sa predstavnicima nekih političkih partija, medija, Crkve Srbije, kao i raznih drugih formalnih i neformalnih organizacija.

Materijal iz „SKY ECC“ aplikacije koji je M portal do sada objavio pružili su crnogorskoj javnosti djelimičan uvid u način funkcionisanja veza kriminalnih klanova sa političarima, lokalnim, državnim i policijskim funkcionerima, pripadnicima ekstremističkih kleronacionalističkih grupa... Najviše reakcija izazvala su saznanja o sprezi Škaljarskog klana i SPC, odnosno njihovim planovima za nabavku oružja koje bi bilo upotrijebljeno u slučaju, za njih, nepovoljnog ishoda parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta 2020. godine, pa je Više državno tužilaštvo iz Podgorice pokrenulo izviđaj o tome, podsjeća taj portal.

Međutim, veze koje su Škaljarski klan i njegov šef Jovan Vukotić uspostavljali, držali i koristili za svoje interese, mnogo su komplikovanije i rasprostranjenije od onoga što se do sada moglo pročitati na M portalu, protežu se do svih slojeva društva, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.

Dobro informisani i strukturno i hijerarhijski sjajno organizovani Škaljarci, ogranak moćnog kriminalnog klana Luke Bojovića, umjeli su da prepoznaju tuđi politički, poslovni i društveni interes, ponude svoju pomoć za realizaciju, a potom da učinjenu uslugu višestruko iskoriste za realizaciju sopstvenih kriminalnih planova, navodi u današnjem tekstu M portal.

Nakon što su efikasno za sebe vezali nekoliko slabijih kriminalnih grupa poput barske i budvanske, koje su tim povezivanjem enormno ojačale, Škaljarci su se temeljno pozabavili jačanjem svog uticaja na društvo i politiku.

Tako se u njihovim razgovorima često nailazi na imena policajaca na različitim hijerarhijskim pozicijama, advokata, biznismena, funkcionera lokalnih vlasti, političara na visokim državnim položajima, ali i novinara, sveštenika i mnogih drugih čija imena crnogorska javnost do sada nije imala priliku da vidi u tom kontekstu.

Svakom od njih, piše M portal, Škaljarci su dodjeljivali određenu ulogu i zadatak, direktno ili preko posrednika, bilo da je riječ o naručenim medijskim objavama ili o ozbiljnom političkom kadriranju u službama bezbjednosti i državnim institucijama.

M portal će od sjutra u nastavcima ekskluzivno objavljivati novi materijal iz „SKY ECC“ aplikacije, koji se odnosi na pripreme za parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. godine i sam izborni dan, u kojima su aktivno učestvovali pripadnici Škaljarskog klana, zajedno sa predstavnicima nekih političkih partija, medija, Crkve Srbije, kao i raznih drugih formalnih i neformalnih organizacija.

Pružiće, najavljuju, detaljniji uvid u dešavanja iza političkih kulisa i onoga što je javna predizborna kampanja, ali i u ono što su bili zlokobni planovi za Crnu Goru u slučaju drugačijih izbornih rezultata ili njihovog nepriznavanja od strane tadašnje vlasti 

Kome su Škaljarci davali novac, sa kojim izbornim štabom je „General“ bio na vezi i ko mu je javio za izbornu pobjedu, ko je koristio kriptovane telefone u izbornoj noći, gdje su sve u Crnoj Gori pipremani neredi, da li je bilo oružja, ko je 30. avgusta 2020. godine govorio o preuzimanju tužilaštva, čija su se ubistva pominjala - sve to imaćemo priliku, prema najavi, od sjutra da saznamo u novim objavama M portala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.