"Odlazeći premijer kad je saznao za mjere tajnog nadzora zaprijetio policiji"

Katnić: Abazović imao kodno ime "Brat", planirao moju likvidaciju čim mi prestane funkcija

Nekadašnji Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je, gostujući na Gradskoj televiziji, da će protiv odlazećeg premijera Dritana Abazovića podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Izjavio je da sam ja u vezi sa švercerima duvana, što je potpuna neistina. Nikad u životu nijesam uzeo cigar u ruku, smatram ga ne manje štetnim nego drogu. Takođe, ne poznajem ljude iz Bemaxa, možda smo se na neko pokajanje sreli, ali ja to ne znam. Ta firma je donirala školu od nekolika miliona, pa neka ovi drugi od onih 21 milion doniraju”, kazao je Katnić.

Ranije je, kako navodi, planirao da podnese prijavu zbog Abazovića zbog planiranja njegove likvidacije.

“Na SKY aplikaciji su postojali podaci koji su potvrdili da su dva lica iz Crne Gore planirala da, kad meni prestane funkcija, izvrše moju likvidaciju. Sve je bilo savršeno i tehnički pripremljeno. Abazović je imao kodni naziv Brat, zato sam ga ja često tako zvao”, kazao je Katnić.

Ranije nije reagovao, kako kaže, jer su “izdajnici, proklete im duše, iznijeli sve informacije i obavijestili Abazovića o našim saznanjima”.

“Abazović je, kad je saznao za mjere nadzora, zaprijetio policijskim službenicima”, tvrdi Katnić.

Nakon njegovog odlaska iz Specijalnog državnog tužilaštva, kako ističe, sad je rastureno.

“Abazović je dolazio u moju kuću na selo, poslao ga je jedan moćan entitet, ali on je odmah počeo da mi postavlja uslove koje ja ne mogu da ispunim. Abazović je samo simulirao saradnju, a mene želio da predstavi kao čovjeka koji štiti kriminalce”, kazao je Katnić.

Dodaje da ga nisu uplašili.

“Nikad me nijesu mogli prepastri, ne mogu ni sad. Abazović je imao cilj da obmane poslanike, posebno Demokrate, što je već jednom uradio, a drugi je da bi se dogovorio s Frontom jer oni vole da me prozovu”, kazao je on.

Odgovarajuci na pitanje na koji je tačno način Abazovic bio uključen u pripremu njegovog ubistva, Katnić je kazao da je Abazović to činio tako što je, po nalogu OKG Škaljari, aktivno radio na njegovoj smjeni.

Katnić kaže i da transkripti sa Sky aplikacije to dokazuju- Jovan Vukotić kaže da ga je o smjenama i promjemana u Tužilastvu obavijestio “brat Abaz”.

Kad su u pitanju navodi M portala, Katnić je kazao da ne zna kako bi se sad postavio.

“Abazović je Draganu Radonjiću kazao ko mu je nudio 21 milion, još u vrijeme kad nije bio poslanik. Smatram da treba da objasni odakle mu kriptovani telefon, ko mu ga je dao, da li je preko njega razgovarao s Vukotićem, da se to konačno razjasni”, naveo je.

Istakao je da je ogromno pranje novca vršeno preko kladionice Lob i bile su na snazi mjere tajnog nadzora.

“Eventualni dokazi o umiješanosti Miljanića i Pavićevića ostali su tamo, u institucionalnoj memoriji”, saopštio je Katnić.

Katnić ističe da je uvijek bilo izdajnika unutar sistema.

Katnič je podsjetio da je Andrija Mandić pozivao na otkopavanje oružja, te smatra da je postojala velika opasnost.

“Da je pobijedio DPS avgusta 2020., izbio bi građanski rad. Sjetite se šta je govorio Mandić u Skupštini”, rekao je Katnić.

Ističe da se dio sveštenika crkve ponaša kao dio organizovane kriminalne grupe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.