Crna Gora bolja od Gruzije

EP u Splitu

Crna Gora bolja od Gruzije

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je trijumf nad Gruzijom - 14:11 (5:3, 4:2, 4:3, 1:3) na startu šampionta Evrope.

Naši vaterpolisti i u Splitu nastavili su sa dobrim izdanjima koja su ih pratila u pripremnom periodu, uz sjajan napadački učinak.

Koliko ozbiljno i sa koliko motiva su ušli u premijernu priču pokazuje i to da su u prvih osam minuta imali prednost od dva golova, uz šut 7-5 (prvih pet bez promašaja).

U našem timu najefikasniji je bio Averka sa četiri gola, po dva su dali Spaić, Petković, Ukropina i Perković, a po gol Matković i Đurđić. Dejan Lazović upisao je 13 odbrana.

Za dva dana Crna Gora će igrati sa Slovačkom, očekuje se pobjeda kao dobra uvertira za derbi sa Italijom u posljednjem meču grupe A.

,,Ajkule” su, uz pretpostavku da će slaviti nad Slovačkom, osigurale druge mjesto u grupi i očekuje se da sa vicešampionom svijeta odlučuju o prvoj poziciji i direktnom plasmanu među osam.

Naš tim je ovim trijumfom izvjesno obezbijedio narednu rundu takmičenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.