Evo kako će izgledati iPhone 14, boje će se prelamati samo pod određenim uglom (Video)

Evo kako će izgledati iPhone 14, boje će se prelamati samo pod određenim uglom (Video)

Predstavljen je izgled novog iPhonea 14 koji će se, po svemu sudeći, istaći zbog prelamanja boja, stvarajući nijansu ljubičaste koja se pojavljuje pod određenim uglom.

Kako je od ranije poznato, očekuje se da će Apple predstaviti četiri modela iPhonea 14, nove Mac kompjutere, nove iPade te novi Apple Watch. U ponudi ovog puta neće biti modela Mini, tako da će je činiti dva modela sa 6,1 i dva sa 6,7-inčnim ekranom.

Pored novog dizajna ekrana, razlike u performansama i visokokvalitetnoj prednjoj kameri, novi iPhone 14 donosi promjenu koja će se korisnicima pokazati kao najprivlačnija nadogradnja.

Već mjesecima, iPhone 14 Pro modeli su najavljivani u ljubičastoj boji. Apple obično osvježava boje s lansiranjem iPhonea, ali videosnimak koji je "procurio" u javnost pokazuje da je nova varijanta boja ni nalik onome što je iPhone ranije imao.

Videosnimak pokazuje da novi iPhone ima svjetlucavu nit koja se mijenja između tamnoljubičaste i svijetloljubičaste pod različitim uglovima. Apple je eksperimentirao s nečim sličnim na Midnight iPhone 13 i M2 baziranom na MacBook Airu, ali to nije ni približno rezultatu koji je sada dobijen.

Osim toga, kako piše Forbes – iako nije prikazano na videosnimku – pretpostavlja se da će iPhone 14 biti dostupan i u tamnoplavoj, zlatnoj, grafitnoj i srebrnoj boji. Ako se i ostale boje prelamaju slično kao ljubičasta, očekujte da će ovo biti najpopularnija novina.

Izvor: Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.