Opcija tačne lokacije na Instagramu ne otkriva drugim korisnicima gde se nalazite
Ilustracija

Opcija tačne lokacije na Instagramu ne otkriva drugim korisnicima gde se nalazite

Instagram je saopštio da su lažne tvrdnje da obilježavanje lokacije na objavama korisnika mogu da pokažu njihovu tačnu lokaciju drugim korisnicima ove društvene mreže.

Kako prenosi BBC, na internetu su se pojavili snimci koji tvrde da opcija „tačne lokacije“ na Instagram aplikaciji za mobilne telefone može da otkrije drugima gdje se korisnik u tom trenutku nalazi.

Kompanija Instagram je na Tviteru odbacila te tvrdnje i obrazložila kako koristi taj podatak.

Opcija tačne lokacije je prvi put predstavljena korisnicima Apple uređaja u apdejtu iOS 14 iz 2020. godine. Google je za Android telefone to omogućio godinu dana kasnije.

Po instalaciji aplikacije, Instagram odmah pita korisnika da li želi da uključi ovu opciju, a ako odbije, onda se koristi približna lokacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.