Martinović: Lazović trenutno talac medijske kampanje i određenih centara moći

Pretres kompjutera i telefona službenika ANB-a

Martinović: Lazović trenutno talac medijske kampanje i određenih centara moći

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović, koji je uhapšen 18. jula zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, priveden je danas u Specijalno državno tužilaštvo (SDT) radi pretresa njegovog telefona i kompjutera.

Lazović je, uz jake mjere obezbjeđenja, iz spuškog pritvora doveden u Specijalno državno tužilaštvo (SDT) na saslušanje.

Nakon saslušanja njego advokat Nikola Martinović kazao je za portal Pobjeda da je Lazović sarađivao i da je Tužilaštvu ustupljeno sve što je potrebno kako bi došlo do podataka.

"Sigurni smo da ni u kompjuteru, ni telefonu, ni bilo gdje drugo ne postoji bilo kakav dokaz koji bi ga povezao sa nekim krivičnim djelom",  istakao je Martinović.

On je rekao da su pred tužiocem saopštili da je Lazović član najuspješnijeg policijskog tima u istoriji Crne Gore.

Martinović je poručio da je taj tim, bez bilo kakvih aplikacija i tehničkih pomagala, već samo osnovu operativnog rada Petra Lazovića, dao rezultat koji se ogleda u hapšenju više od 110 članova raznih kriminalnih klanova, te da je njegov pritvor pretvaranje uzornog policajca u taoca.

"Lazović je trenutno talac medijske kampanje i određenih centara moći koji žele da Crna Gora ne vodi bitku protiv organizovanog kriminala",  poručio je Martinović.

Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

On je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih djela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

Dan nakon što je uhapšen Lazović, lisice na ruke stavljene su i Radovanu Pantoviću u predmetu formiranom po materijalu sa aplikacije SKY.

Za razliku od Lazovića, Pantović se pred SDT-om branio ćutanjem.

On se sumnjiči za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.