Odbojkašice slavile protiv Islanda

Odbojkašice slavile protiv Islanda

Crnogorske odbojkašice upisale su prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – izabranice Milorada Krunića su opravdale ulogu favorita protiv Islanda, najslabije selekcije u grupi B, i pomjerile se sa nule nakon startnog poraza, takođe u Pljevljima, od Finske.

S obzirom na razliku u kvalitetu, Krunić je meč sa Islandom iskoristio i da pruži šansu skoro svim igračicama. Meč je počela postava – tehničar Marija Šušić, korektor Dijana Vuković, primači Tatjana Bokan i Simona Petranović, srednji blokeri Katarina Budrak i Mina Dragović, te libero Melisa Cenović.

U drugom i trećem setu je u igru ulazila tehničarka Tijana Tvrdišić, polovinu drugog seta je odigrala Nevena Vukčević, a polovinu trećeg Dušanka Petrović. U trećem je zaigrala i drugi libero, Lana Labović, a cijeli treći set je odigrala i srednji bloker Saška Đurović. Nijesu jedino igrale Gordana Madžgalj i Marija Tuševljak.

Za razliku od meča sa Finskom, protiv Islanda je Marija Šušić, koja je sama upisala sedam poena, od čega četiri iz servisa, mnogo više razigravala srednje blokere, koji su u ovom meču, iz napada i kontranapada, zabilježili ukupno 16 poena.

Početak meča je nagovijestio konačan epilog. Na servis Marije Šušić, Crna Gora je prvi set otvorila vođstvom od 8:0 i već na startu odlučila set, u kojem je Island na kraju osvojio svega sedam poena.

Island je bolje počeo drugi set, poveo 4:1, ali je Crna Gora vrlo brzo preokrenula na 7:6, a već sredinom seta je povela 15:8, a onda i sa nedostižnih 17:9.

Neizvjesnost je u trećem setu trajala do 11:11, a onda je naša selekcija osvojila četiri poena u nizu (15:11), a novom serijom od 5:0 je povela 20:12 i otklonila sve dileme…

U drugom meču ove grupe, Češka je u gostima savladala Finsku 3:0 (26:24, 25:20, 25:23) i stigla do druge maksimalne pobjede.

Crna Gora naredni meč igra 27. avgusta u gostima protiv Češke.

Vizu za EP izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe, ali vjerovatno i najbolja trećeplasirana, ako, prema očekivanjima, Rusija bude izbačena sa šampionata Evrope.

Crna Gora - Island 3:0

PLJEVLJA – Dvorana: “Ada”. Gledalaca: 900. Sudije: Gjoka (Albanija), Niedbal (Poljska). Rezultat po setovima: 25:7, 25:18, 25:17. Poeni iz napada: Crna

Gora 45, Island 19. Poeni iz bloka: Crna Gora 6, Island 1. Poeni iz servisa: Crna Gora 12, Island 4. Greške: Crna Gora 18, Island 12.

CRNA GORA: Bokan 11, Tvrdišić, Cenović (libero 1), Šušić 7, Madžgalj, Labović (libero 2), Vuković 11, Petranović 10, Tuševljak, Vukčević 1, Petrović 1, Budrak 13, Đurović 5, Dragović 4.

ISLAND: V. Porvarđardotir (libero), M. Einarsdotir, H. Stefansdotir, Karlsdotir, Arnarsdotir, V. Einarsdotir 1, Hadžiredžepović 3, S. Stefansdotir 1, Heimsdotir, Ragnasdotir (libero), Blondal 1, T. Gretarsdotir 12, T. Poraninsdotir 6, D. Gretarsdotir.

Izvor: Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.