Volkov: Tužilaštvo mora reagovati povodom prepiski sa SKY aplikacije u kojima se Abazović dovodi u vezu sa kriminalnim klanom

Volkov: Tužilaštvo mora reagovati povodom prepiski sa SKY aplikacije u kojima se Abazović dovodi u vezu sa kriminalnim klanom

Na osnovu informacija i komunikacije koje je objavio M portal, a koje se odnose na nabavku oružja za potrebe crkve Srbije, može se zaključiti da je riječ o teškim krivičnim djelima, smatraju sagovornici Gradske Televizije. Pozivaju Tužilaštvo da ispitaju i provjere sve navode.

Imajući u vidu da se u medijima pojavila informacija koja je zabrinjavajuća, bilo je za očekivati da Tužilaštvo reaguje, kaže advokat Mihailo Volkov. Ukoliko je objavljeni materijal autentičan, Volkov ističe da je riječ o ozbiljnom i teškom krivičnom djelu.

“Ovdje govorimo o situaciji gdje vjerska zajednica ugovara nabavku veće količine oružja. Međutim, ono što je zabrinjavajuće je ne samo nabavka tog oružja nego I, ono što se dobro mora ispitati, iz kojih razloga je ugovarana tolika količina oružja, ko je to trebao da koristi. U svakom slučaju, riječ je o ozbiljnom krivičnom djelu ako se te informacije pokažu tačnim I javnost očekuje odgovor s tim u vezi jer definitivno se radi o ugrožavanju javnog interesa u ovom slučaju I SDT ima nimalo lak zadatak”, ističe Volkov.

Kriminolog Velimir Rakočević kaže da su pripremne radnje kažnjive i sankcionišu se kao samostalno krivično djelo. Imajući u vidu ono što je registrovano u komunikaciji, Rakočević navodi da se radi o jednoj od najtežih formi kriminalnog ispoljavanja.

“Opasnost pripremnih radnji je različita, zavisno od toga koje se krivično djelo priprema i koliko su neposredno povezani sa izvršenjem djela. Ovdje postoje indicije koje upućuju na pripremanje najtežih krivičnih djela, dakle ovdje se odstupa od pravila nekažnjavanja pripremanja krivičnog djela i kažnjava se za pripremne radnje”, napominje Rakočević.

Advokat Volkov smatra i da Tužilaštvo mora reagovati povodom prepiski sa SKY aplikacije u kojima se premijer Dritan Abazović dovodi u vezu sa kriminalnim klanom.

“Sa nivoa principa smatram da SDT mora provjeravati takve navode, pogotovo one koje se odnose na visoke državne funkcionere tako da smatram da i u tom slučaju tužilaštvo mora reagovati i provjeriti te navode”, smatra Volkov.

Podsjetimo, SDT je na osnovu prepiski sa SKY aplikacije formiralo predmete protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, kao i bivših visokih službenika UP Petra Lazovića i Ljuba Milovića, a već sedmicama ignorišu to što se ime premijera Abazovića dovodi u vezu sa kriminalnim klanom.

Izvor: gradski.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.