Izbori u Zeti raspisani za 23. oktobar
Milo Đukanović

Đukanović raspisao

Izbori u Zeti raspisani za 23. oktobar

Pošto je prethodno ukazima proglasio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o Glavnom gradu, a isti su u ponedjeljak, 22. avgusta objavljeni u "Službenom listu Crne Gore'' i tada stupili na snagu, te imajući u vidu svoju Odluku o izboru odbornika od 2. avgusta ove godine, Predsjednik Crne Gore je, pravovremeno postupajući, juče donio Odluku o djelimičnom poništavanju (prednje) Odluke o raspisivanju izbora za odbornike, isključivo u skladu sa svojim utvrđenim ustavnim prerogativima, dosledno slijedeći važeće odnosne pravne akte i valjano cijeneći precizno definisane rokove crnogorskog izbornog zakonodavstva, saopštio je Boris Bastijančić Savjetnik Predsjednika za ustavni sistem i pravna pitanja. .

Bastijančić navodi da je Predjednik Crne Gore, jučerašnjom Odlukom, polazeći od inovirane činjenične osnove, u okrilju dejstva Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore (član 16 tačka 8), Zakona o Glavnom gradu (član 2) i Zakona o upravnom postupku (član 139 stav 1 tačka 3), poništio tačku 1 alineja 4 - kojom su raspisani izbori za odbornike u Skupštini opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada) i alineja 9 - kojom su raspisani izbori za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, obje sadržane u Odluci o raspisivanju izbora donesenoj 2. avgusta 2022. godine.

"S obzirom na sve prethodno navedeno, a uvažavajući dodatno smisao i duh člana 38a Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, predsjednik je stao na stanovište da su se stekli potrebni uslovi za donošenje nove Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica i Skupštini opštine Zeta, koji će biti održani 23. oktobra tekuće godine. Odluka o djelimičnom poništavanju Odluke o raspisivanju izbora za odbornike i nova Odluka o raspisivanju izbora za odbornike (u Skupštini Glavnog grada Podgorica i Skupštini opštine Zeta) stupile su na snagu danom donošenja, a biće objavljene u "Službenom listu Crne Gore’’ i u "Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi’’, navodi se u saopštenju Bastijančić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.