Održan sastanak sa predstavnicima mljekarskog sektora

Održan sastanak sa predstavnicima mljekarskog sektora

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, državni sekretar resornog ministarstva Budimir Mugoša i direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević su sa saradnicima održali još jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima saveza stočara Crne Gore i i otkupljivačima mlijeka u cilju rešavanja problema u ovom sektoru.

"Ministarstvo je u okviru svojih zakonskih i finansijskih mogućnosti maksimalno izašlo u susret farmerima dajući do 17 euro centi po kilogramu mlijeka i intezivno radi da sve obaveze prema farmerima isplati u što kraćem roku. Neke zahtjeve otkupljivača Ministarstvo nije moglo prihvatiti jer nijesu u skladu sa zakonom i agrobudžetom za ovu godinu. Farmeri su izrazili zahvalnost i razumijevanje za sve što je Ministarstvo uradilo u poslednje vrijeme ali su od otkupljivača zatražili povećanje otkupnih cijena proporcionalno povećanju maloprodajnih cijena mlijeka", navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući posredničkoj ulozi ministarstva i korektno iznijetim stavovima sa strane stočara i predstavnika mljekarskog sektora očekujemo određen rast otkupnih cijena sirovog mlijeka.

Ministarstvo će kroz kreiranje novih mjera kroz agrobudžet za 2023. godinu nastaviti da stvara povoljan ambijent za poljoprivrednike,a jedna od mjera će biti obezbjeđivanje stočarima uzimanje u zakup državnog zemljišta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.