"Da je htio, Lazović bi pobjegao na početku medijskog suđenja"

Službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću produžen je pritvor za dva mjeseca zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda. Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Braniteljka Lazovića, advokatica Maja Zeković, najavila je žalbu na ovu odluku Višeg suda.

"Opasnost od bjekstva ne postoji, budući da se Lazović bez prekida nalazio u Podgorici i sam uredno se javio se na prvi poziv nadležnih organa. Osim toga, i prije samog pokretanja krivičnog postupka, medijsko suđenje Lazoviću trajalo je puna tri mjeseca, za koje vrijeme da je planirao da bježi – imao je sasvim dovoljno vremena da to učini. Međutim u njegovom je interesu, prvenstveno da se u ovom postupku utvrdi istina, tako da on niti je ikad planirao bjekstvo niti takva opasnost postoji u budućnosti", pojasnila je advokatica Zeković, piše Pobjeda.

Ona je navela da u slučaju Lazovića nema ni opasnosti od uticaja na svjedoke jer naredbom o sprovođenju istrage protiv njega nije predložen nijedan svjedok.

"Osim toga, većina okrivljenih se svakako nalazi u bjekstvu, što opet samo po sebi predstavlja eliminatornu okolnost da eventualno može uticati na njih, pri čemu je čimjenica da većinu okrivljenih i ne poznaje", kazala je ona.

Advokatica Zeković je istakla da se nada da će žalbeno vijeće prilikom odlučivanja cijeniti i pravilno vrednovati okolnost da za mjesec. koliko se Lazović nalazi u pritvoru, SDT nije preduzelo niti jednu radnju, niti je odbrani dozvolio kopiranje spisa, a radi se o hitnom postupku s obzirom na to da je u pitanju pritvorski predmet.

Lazović je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kavačke kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih djela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

Dan nakon što je uhapšen Lazović, lisice na ruke stavljene su i Radovanu Pantoviću u predmetu formiranom po materijalu sa aplikacije Skaj. Za razliku od Lazovića, Pantović se pred SDT-om branio ćutanjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.