Mugoša: Smjenu Vlade traži 68 poslanika, budi objektivniji; Đurović: Neprevaziđen kralj demagogije

Rasprava na Tviteru poslanika SD-a i ministra i funkcionera URE

Mugoša: Smjenu Vlade traži 68 poslanika, budi objektivniji; Đurović: Neprevaziđen kralj demagogije

Smjenu 43. Vlade, kroz dvije inicijative, traži 68 (od 81) poslanika. Pretpostavljam da je ostavka premijera, koja se shodno Ustavu smatra ostavkom Vlade, odgovoran i ozbiljan potez. Što bi jedan kolega iz URA-e svojevremeno rekao: ”Jesu li te fotelje toliko vrijedne, zapalile se”, naveo je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša na Tviteru.

Njegov stav naišao je na oštru reakciju u URI, pa su se odmah oglasili šef Poslaničkog kluba te partije Miloš Konatar i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

"Moj dragi kolega Bors Mugoša kralj demagogije", kratko je prokomentarisao Konatar objavu poslanika SD-a.

Nadovezao se Đurović, sličnom konstatacijom, iznoseći usput i provokacije na račun Mugoše.

"Najveći i neprevaziđen kralj demagogije koji sve zna kako treba kada je u opoziciji za vrijeme 41 Vlade u kojoj su participirali bio je bez ideja stoga bi bila velika šteta da ne ostane u opoziciji, tu je najbolji", naveo je Đurović naTviteru.

Odmah je stigao odgovor Mugoše, koji je iskazao žaljenje što ministar doviljava sebi "konstantna proklizavanja.

"Ako sam ja kralj demagogije onda mi nije jasno kako je Vlada u kojoj si ti ministar (ne odbrane nego ekonomskog razvoja i turizma) prihvatila svih sedam zakonskih inicijativa koje sam obrazlagao a koje su jednoglasno usvojene u Parlamentu… Što se tiče 41.Vlade pogledaj što sam ja radio u njenom mandatu i na kojim pozicijama sam bio od 2016. da ne bi i tu imao ovakve nepotrebne ispade. Sa mnom nema problema kad neko diskutuje argumentima ali ima kad pokušava “jeftino” da poentira…", navodi se u odgovoru Mugoše.

Đurović je odgovorio da aktuelna Vlada uvažava sve poslanike za razliku od 41. kojoj, kako kaže, nije mogao proći ni jedan predlog opozicije.

- Zato što si zaboravio sve anomalije vaše vladavine i odjednom se bezgrešan pojavio kao kritičar ove vlasti - istakao je Đurović, na šta mu je Mugoša rekao da nema razloga da se ljuti na njega.

"Gorane, smjenu 43. Vlade traži 68 poslanika i nemoj na mene da se ljutiš (i oni poslanici sa kojima si bio u vlast do 28. aprila i oni sa kojima si u vlast nakon 28. aprila) osim toga, ja sam ti npr. pomogao da jedini zakon koji si predložio od kad si ministar bude primjenjiv u praksi. Zato, Gorane, budi malo objektivniji kakav si i bio sa mnom dok smo pregovarali o 43. Vladi, gdje sam ti takodje dao par korisnih sugestija ali i nakon toga na nekim dogadjajima na kojima smo se sretali, gdje si imao drugačije mišljene o meni u odnosu na ovu tvoju pisaniju… ", poručio mu je Mugoša.

Đurović je kazao da je Mugošin prijedlog usvojio iako ga smatra besmislenim i nepotrebnim jer je, prema njegovim riječima, postojeća norma to već podrazumijevala.

"Iskreno bih volio da me ti kao ekonomista od 2016. godine zamijenis i napraviš čudo", zaključio je Đurović.

Mugoša je odgovorio Đuroviću da ovim komentarom vrijeđa sebe i Vladu koja je prihvatila taj predlog ali i 81 poslanika koji su glasali za to…

"I još jedna sugestija - ukoliko nije napisano ne podrazumijeva se, ali ima vremena i to da savladas… ekonomista sam od 2003… možeš ti mnogo bolje od ovoga… ", zaključio je Mugoša.

 

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.