B.M. izručen Crnoj Gori
Ilustracija

B.M. izručen Crnoj Gori

Danas je izvršena ekstradicija lica B.M. (34), državljanina Crne Gore, iz Republike Srbije u Crnu Goru.

Iz Uprave policije je saopšteno da je razmjenom operativnih informacija kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srbije, prilikom zajedničke aktivnosti ciljanog traganja, ovo lice lišeno slobode u Beogradu 8. juna.

B.M. se potražuje radi obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

"On se sumnjiči da je krajem 2020. godine postao dio kriminalne organizacije koja je imala za cilj izvršenje teških krivičnih djela i čiji je plan, kako se sumnja, između ostalog bio i izvršenje krivičnog djela teško ubistvo na štetu M.Š. u Podgorici, a koji je osujećen lišenjem slobode, u Crnoj Gori, drugih pripadnika organizovane kriminalne grupe kojoj je B.M. pripadao", poručili su iz UP-a.

Lice je privedeno sudiji u Višem sudu u Podgorici koji mu je odredio pritvor i B.M. je sproveden u UIKS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.