Božović organizovao hitan sastanak povodom buke na teritoriji opštine Budva
Foto: Opština Budva

Božović organizovao hitan sastanak povodom buke na teritoriji opštine Budva

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović je danas u svom kabinetu organizovao sastanak sa ciljem rješavanja problema buke i bespravnih privremenih objekata tokom ljetnje sezone na području budvanske opštine.

Sastanku kod predsjednika Opštine prisustvovali su ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, načelnik Centra bezbjednosti Budva Nikola Terzić i načelnik komunalne policije i inspekcije Miloš Tajić.

Na sastanku je između ostalog konstatovano da problem buke kontakt zone posebno kod Starog grada, ali i u drugim djelovima opštine  predstavlja jedan od većih izazova za dobru turističku sezonu te da je neophodno što prije preduzeti neophodne mjere prema onima koji ne poštuju Odluku o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović izrazio je spremnost ministarstva da pomogne Opštini Budva u rješavanju problema ove, ali i u pripremi naredne turističke sezone posebno kad je u pitanju nedovoljan broj komunalnih policaja i inspektora.

Na sastanku je bilo riječi i o nelegalno postavljenim privremenim objektima i uređajima na budvanskom šetalištu.

Načelnik Centra bezbjednosti Nikola Terzić ukazao je na probleme sa kojima se suočava komunalna policija u svom radu, nedovoljan broj komunalnih inspektora i policajaca, ali je dodao da će ova služba, s obzirom na to da smo gotovo na kraju sezone, odmah početi sa primjenom represivnih mjera kako bi se uveo komunalni red. 

"Na pomenutom sastanku dogovoreni su i  dalji koraci na polju saradnje i koordinacije u svim oblastima od zajedničkog interesa", zaključuje se u saopštenju Opštine Budva. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.