Počeo sastanak Vučić-Kurti sa Borelom i Lajčakom u Briselu

Počeo sastanak Vučić-Kurti sa Borelom i Lajčakom u Briselu

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou počela je danas prije podne u Briselu.

Na sastanku učestvuju predsednik Srbije Aleksnadar Vučić, premijer Kosova Aljbin Kurti, visoki predstavnik EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Prije zajedničkog sastanka Borel se jutros u Briselu odvojeno sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Uz fotografije sa sastanaka Borel je na Tviteru napisao da su nedavne tenzije na sjeveru Kosova još jednom  pokazale da je vrijeme da se krene napred ka punoj normalizaciji i da očekuje da oba lidera budu otvoreni i fleksibilni da nađu zajednički jezik.

Vučić je uz fotografiju susreta sa Borelom na Instagramu napisao:"Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu i Metohiji. Nadam se kakvom-takvom rješenju iako u to uopšte ne vjerujem".

Prije zajedničkog sastanka Kurti i Vučić jutros su razgovarali i sa Lajčaklom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.