700.000 eura za potrebe aviohelikopterske jedinice

Odluka Vlada

700.000 eura za potrebe aviohelikopterske jedinice

Vlada Crne Gore je na današnjoj telefonskoj sjednici usvojila informaciju o obezbjeđenju finansijskih sredstava Ministarstvu unutrašnjih poslova za potrebe Aviohelikopterske jedinice za gašenje požara i to u iznosu od 700.000 eura.

Ministarstvo finansija je zaduženo da od ukupnog iznosa 100.000 eura preusmjeri za gorivo, dok je ostatak (600.000 eura) opredijeljeno MUP-u za program zaštite i spašavanja, potprogram "Ublažavanje efekata elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća", aktivnosti zaštite i spašavanja i na izdatak tekuće održavanje opreme.

Vlada je takođe zadužila MUP da u roku od 30 dana dostavi informaciju o stanju avio-helikopterske jedinice.

Dodatno, ako preusmjereni novac u tekućoj godini ne bude utrošen za predviđene namjene, ostatak će biti obuhvaćen budžetom za 2023. godinu.

Na današnjoj sjednici usvojena je i izmjena zaključaka Vlade Crne Gore u vezi informacije o preusmjeravanju neutrošenih sredstava u okviru kapitalnog budžeta Uprave za saobraćaj za 2022. godinu, a Ministarstvo finansija je zaduženo da Upravi za saobraćaj preusmjeri 1.400.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.