Marović: URA uradila sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu
Marović

Marović: URA uradila sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu

URA je sve radila i radiće za evropsku budućnost Crne Gore. Samim tim, ona ne može nositi epitet antievropske partije koji ovih dana pokušavaju da nametnu naši politički oponenti, saopštila je Jovana Marović, potpredsjednica URA i ministarka za evropske poslove.

"U protekla četiri mjeseca uradili smo sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu kojima bi naš evropski put bio odblokiran. Razgovarali smo sa svim stranama, povukli smo poteze za koje smo smatrali da mogu dovesti do smanjenja polarizacije, uradili smo sve, samo nismo sjedjeli skrštenih ruku. To se ne bi moglo reći za pojedine poltičke partije koje su proces posmatrale sa strane i pozivale na rušenje Vlade", kaže Marović.

Ubrzanje evropskog puta zahtijeva ispunjenje nekoliko ključnih zahtjeva, koje, dodaje ona, osim pomenutih imenovanja, podrazumijeva i izmjene zakona i njihovu beskompromisnu primjenu, ali i široki društveni konsenzus o najvažnijim pitanjima.

"Mi ćemo na njemu nastaviti da radimo", zaključuje Marović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.