SPC gradi hram na Žabljaku na mjestu gdje je sad dječje igralište, Joanikije sjutra blagosilja parcelu

SPC gradi hram na Žabljaku na mjestu gdje je sad dječje igralište, Joanikije sjutra blagosilja parcelu

Odbornici Skupštine opštine Žabljak jednoglasno su donijeli odluku da se Eparhiji budimljansko-nikšićkoj iCrkvenoj opštini Žabljak, bez naknade ustupi 600 kvadratnih metara placa za izgradnju sabornog hrama.
Kako je kazao žabljački paroh Milivoje, hram će biti izgrađen u centru grada, na mjestu na kojem se sad nalazi "parkić i dječije igralište", prenosi Svetigora.
 
Parcelu na kojoj će se graditi hram sjutra će blagosloviti mitropolit SPC Joanikije, koji će predvoditi i litiju u tom gradu u četvrtak.
 
Žabljački paroh kazao je da je ovo istorijski trenutak i za grad i za crkvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.