Norveška otpušta 30 pripadnika kraljevske garde
Foto: Reuters

Zbog korišćenja droge

Norveška otpušta 30 pripadnika kraljevske garde

Trideset pripadnika norveške kraljevske garde biće otpušteno iz službe zbog konzumiranja droge tokom odsustva, saopštile su norveške oružane snage.

Vojska je dobila informacije da su ovog ljeta neki regruti na jednoj žurki koristili drogu. Petorica su odmah priznala da su to učinili, a kasnije je priznalo još njih 25.

Svih 30 regruta bili su pripadnici jedinice Kraljevske garde Njegovog Veličanstva, objavili su norveški javni servis NRK i list VG.

Portparol norveške vojske Brage Steinson Vik-Hansen rekao je za NRK da će regruti biti otpušteni iz vojske.

"Sve osoblje u oružanim snagama ima obavezu, ako otkrije ili uoči da se zaposleni ili regruti bave drogom, da o tome obavijesti nadređene", rekao je Steinson Viik-Hansen za NRK.

Kraljevska garda štiti norvešku kraljevsku porodicu. Njeni članovi svakodnevno mijenjaju stražu ispred kraljevske palate u Oslu.

Jedinica takođe obavlja dužnosti i tokom nekih posebnih prilika, kao što je dodjela Nobelove nagrade za mir.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.