Podnijeta inicijativa za nepovjerenje Vladi i smjenu predsjednice Skupštine Đurović
Dritan Abazović i Danijela Đurović

Inicijativu podnijeli poslanici DF, Demokrata, UCG, Demosa i Prave

Podnijeta inicijativa za nepovjerenje Vladi i smjenu predsjednice Skupštine Đurović

Poslanici Demokratskog fronta, Demokrata, Pokreta za promjene, Demosa, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, podnijeli su inicijative za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović i izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Inicijativu je potpisalo 32 poslanika.

Oni traže da se vanredna sjednica parlamenta, na kojoj će se glasati o tome, zakaže za 2. septembar.

U obrazloženju inicijative za smjenu Đurović navodi se da je osnovna obaveza šefa parlametna da dosljedno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakoni i Poslovnik Skupštine, a da je predsjedavanje Đurović obilježilo “kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine”.

"Nedopustivo je da onaj ko je zadužen da se stara o dosljednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dijalog o deblokadi institucija u pravosuđu i tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore. Takođe, ona je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost svojim glasom presudno uticala da se smijeni prethodni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore", piše u obrazloženju.

Istia grupa poslanika podnijele je i zahtjev da se 2. septembra glasa i o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.