Simović Zvicer: Zbog političkih podjela pojedinci nisu prepoznali interese Crne Gore
Vesna Simović Zvicer

"Žalim što Skupština nije izabrala članove Sudskog savjeta"

Simović Zvicer: Zbog političkih podjela pojedinci nisu prepoznali interese Crne Gore

Privremena predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer žali što Skupština nije izabrala članove tog tijela iz reda uglednih pravnika.

Ipak, ohrabruje je to što su dva kandidata u prvom krugu imala podršku 49 poslanika.

"To je tropetinska većina potrebna za izbor u drugom krugu koji bi se, nadam se, mogao održati već u septembru", pojašnjava Zvicer za Radio Crne Gore.

Ističe da to što u Skupštini juče nije bilo dvotrećinske većine za izbor članova Sudskog savjeta jeste demotivišuće za sve ugledne pravnike koji su sebe vidjeli u tom tijelu.

"Ipak, treba sačekati glasanje u drugom krugu jer se može desiti da kandidate podrži i jedan dio poslanika koji juče nije glasao za njih", navodi Simović Zvicer.

Ona smatra da predloženi kandidati imaju respektabilne biografije, te da bi mogli unaprijediti rad Sudskog savjeta.

"Nažalost, zbog političkih podjela poslanici nijesu prepoznali prioritete Crne Gore na evropskom putu", ocjenjuje Simović Zvicer.

Podsjećamo, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je da se za članove Sudskog savjeta izaberu Nebojša Vučinič, Radoje Korać, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš.

Na sjednici Skupštine juče za izbor Koraća i Vučinića u Sudski savjet glasalo je po 49 poslanika, Kurgaša 45 a Šoća 43.

Tokom pojedinačnog izjašnjavanja o kandidatima, nije bilo glasova protiv niti uzdržanih poslanika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.