DPS Nikšić:
Demokratska partija socijalista

DPS Nikšić: "Žuti soliter, bijele boje" još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave

Slavodobitno najavljen projekat uređenja fasada stambenih objekata, koji je neslavno započet farbanjem zgrade u Ulici Nika Miljanića u Nikšiću, sada je nastavljen promjenom boje solitera kod Autobuske stanice, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu.

"Žuti soliter, bijele boje" je još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave", poručili su iz DPS-a i dodali da kako je iz lokalne samouprave kazano da je ovaj soliter jedan od urbanističkih simbola grada, ostaje nejasno zašto ovaj simbol nije ofarban u svojoj izvornoj boji.

"Svjedočeći mnogim neznavenostima u Nikšiću, obavještavamo gradsku upravu da postoje opšte norme i principi kojih bi se trebalo pridržavati u ovakvim slučajevima. Pri rekonstrukciji i restauraciji objekata mora se voditi računa o njihovom izvornom izdanju, a očigledan je propust napravljen budući da je promjenama u vizuelnom obliku,  izmijenjen i identitet jednog od simbola grada njegovog poslijeratnog razvoja", ukazali su iz DPS-a.

Poručuju da u "svom ovom amaterizmu iznenađuje nedostatak reakcije svih onih iz redova NVO sektora, medija i lokalnih stručnjaka, koji su nekada svim silama pokušavali da spriječe realizaciju projekata prethodne gradske uprave, od rekonstrukcije gradskog trga, bazena, Doma revolucije, gradskog muzeja, stadiona, gradskih parkinga i sl".

"Jasno je da kad su greške tako očigledne i u oblasti uređenja prostora, da je potreba za smjenom opštinske vlasti neophodna", zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.