Naselje Medovina nakon nezapamćenog zločina
Foto: Screenshot/TVCG

Naselje Medovina nakon nezapamćenog zločina

Nakon tragedije na Cetinju ekipa Javnog servisa je bila u naselju u kojem je Vuk Borilović počinio masovno ubistvo. U javnosti je i dalje mnogo otvorenih pitanja. Glavno, navodi TVCG, da li su razmjere nezapamćenog zločina, mogle biti manje.

Prema informacijama sa terena, Borilović je prvo ubio dvoje djece, ranio njihovu majku koja je preminula u bolnici, a na spratu istog objekta i u njegovoj blizini život su izgubile još tri osobe, dok su dvije ranjene.

Medijima nije zvanično potvrđeno njegovo dalje kretanje, ali prema nezvaničnim informacijama, nastavio je da puca na sugrađane i u donjem dijelu naselja.

Kuće u Medovini, pozicionirane na uzvišenju, uglavnom su povezane uskim prolazima. To je bio itekako poznat teren Boriloviću koji je uz to kako se pretpostavlja bio i vješt u rukovanju vatrenim oružjem. Zato je pitanje za stručnjake bilo da li je i koliko sve to otežavalo intervenciju policije.

Oni s kojima je ekipa TVCG pričala nijesu htjeli pred kameru. No, u telefonskom razgovoru su objasnili da su konfiguracija terena, te spremnost napadača, zahtijevali bolju obučenost i opremljenost policajaca.

Oni kojima ne fali opreme ni obuke, protivteroristička jedinica, na Cetinje su stigli nakon što je Borilović ubijen. Zato su pitali Upravu policije da li razmatraju raspoređivanje službenika najelitnije jedinice i u drugim opštinama. Saopštili su da ostaju u Podgorici, ali da će biti ojačani Centri i Odjeljenja bezbjednosti u drugim gradovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.