Zeta dobija status opštine, mještani i poslanici protestuju
Foto: RTCG

Skupština usvojila izmjene zakona

Zeta dobija status opštine, mještani i poslanici protestuju

Skupština Crne Gore usvojila je izmjene dva zakona kojim je predviđeno da Zeta dobije status opštine.

Prihvaćen je anamdman GP URA, kojim je predviđeno se u Dajbabama u najskorijem roku održi mjesni referendum na kome će se građani izjasniti - da li žele da Dajbabe budu sastavni dio Opštine Zeta ili žele da ostanu u sastavu Glavnog grada.

Iz GP URA poručuju da će referendum o dodavanju Dajbaba biti održan za dva mjeseca.

Nisu prihvaćena tri amandamna DF-a kojima je predviđeno da se teritorija buduće opštine proširi na dio Dajbaba sa Kućama Rakića i Žabljak Crnojevića.

Nije prihvaćen ni amandman Prave Crne Gore, koji je predviđao da se omogući građanima Zete da glasaju na predstojecim izborima u Podgorici, kao ni Demokrata kojim su predvidjeli da rok primjene Zakona bude 1. januar 2024. godine.

Zbog odluke Skupštine mještani Zete blokirali su kružni tok na saobraćajnici Podgorica-Bar kod skretnice ka Aerodromu Podgorica.

Sinoć su im se pridružili i pojedini poslanici opozicije.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.