Prvi korak ka poboljšanju predškolske infrastrukture u više gradova

Prvi korak ka poboljšanju predškolske infrastrukture u više gradova

Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva, DOO Project – consulting, Podgorica i Uprave za kapitalne projekte u cilju pružanja konsultantskih usluga na implementaciji projekta „Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori - 2“.

Potpisnici Ugovora ispred ovih institucija su ministar prosvjete Miomir Vojinović, direktor Uprave Esmin Bećović i izvršna direktorica DOO “Project consulting”-a Valerija Saveljić.

Projekat ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura će se finansirati sa 67% kreditnih sredstava CEB-a, u visini od 10 miliona eura, dok preostalih 33% vrijednosti Projekta predstavlja učešće Vlade Crne Gore - saopšteno je iz Ministarstva.

Predviđena je dogradnja sa rekonstrukcijom postojećeg objekta vrtića u Plavu, izgradnja jaslica i vrtića u Beranama, Bijelom Polju, te vrtića u Baru i Ulcinju. Predviđena je i izgradnja četiri vrtića u Podgorici, u naselju Stari Aerodrom, City kvart-u , na Zlatici i u naselju blok 35-36.

Jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava je formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške. Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza ugovornih strana na ovom projektu: Ministarstva, kao Naručioca projekta, Uprave za kapitalne projekte, kao Jedinice za implementaciju projekta i DOO „Project - consulting“ Podgorica, kao jedinice za Tehničku podršku - navodi se.

Potpisivanjem ovog ugovora stiču se preduslovi za početak realizacije ovog značajnog projekta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.