Vujović: Toščelik nastavlja sa pritiscima na radnike, ne znamo još koliko ćemo uspjeti da ih držimo smirene
Ivan Vujović, Foto: TVCG

"Mobing se nastavlja"

Vujović: Toščelik nastavlja sa pritiscima na radnike, ne znamo još koliko ćemo uspjeti da ih držimo smirene

Turski Toščelik nastavlja pritiske na radnike, kazao je predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović nakon što je jedan od radnika dobio prijetnju otkazom ukoliko se kamioni ne sklone sa teretne kapije.

Tujović je kazao da su radnici ogorčeni i prijete mnogo većom radikalizacijom.

"Mi u Sindikatu ne znamo koliko ćemo jos biti u mogućnosti da smirujemo radnike. Mobing koji su radnici trpjeli 10 godina, očigledno se nastavlja i dalje. Pozivamo i apelujemo na državu da ovu situaciju što prije riješe, jer ovo stanje kakvo je sad je neodrživo", poručio je Vujović koji je podsjetio da radnici ove fabrike ne smatraju Toščelik vlasnikom, te da je ta kompanija izgubila povjerenje radnika.

"Neka svi znaju da radnici neće dozvoliti da oni dijele otkaze kako su zamislili. Poručujemo im da se opamete i da budu ozbiljni u ovim pregovorima sa EPCG, jer njima je u interesu da odu iz ovog grada i ove fabrike", zaključio je Vujović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.