Džonson se sprema da napusti funkciju: Kamioni za selidbu ispred Dauning strita 10
Boris Džonson

Džonson se sprema da napusti funkciju: Kamioni za selidbu ispred Dauning strita 10

Odlazeći britanski premijer Boris Džonson ubrzano se sprema da napusti funkciju, sudeći prema kamionima za selidbu i spakovanim kartonskim kutijama ispred Dauning strita 10.

Tri nedelje prije imenovanja nasljednika Borisa Džonsona, kamioni za selidbu već su primjećeni u Dauning stritu 10 - ispred zvanične rezidencije i kancelarije britanskog premijera.

Kamioni za selidbu i kutije ispred Dauning strita 10

Dok dio javnosti kritikuje Džonsona zbog dugog odsustva u vrijeme kada se zemlja suočava sa sve većom recesijom i teškom sušom, Džonson je u nedelju primjećen u jednom supermarketu, u blizini Atine.

Prije Grčke, odlazeći britanski premijer je sa suprugom bio na odmoru i u Sloveniji, pa su ih mještani u Jezerskom vidjeli kako voze bicikl i šetaju.

Boris Džonson je početkom jula podnio ostavku na mjesto lidera Konzervativne partije, ali je odlučio da će ostati na funkciji premijera do izbor novog lidera stranke.

Čeka se ime nasljednika  

Konačni rezultati unutarpartijskih izbora i ime Džonsonovog naslednika biće poznato 5. septembra. 

Među osam kandidata, koliko ih je bilo na početku trke za Džonsonovog naslednika, glasovima torijevskih poslanika, u finalni krug izbora plasirali su se britanski ministar finansija Riši Sunak i ministarka inostranih poslova Liz Tras.

Nakon niza okupljanja širom zemlje tokom ljeta, kada su dva najjača kandidata iznela svoje planove, članovi stranke će glasanjem putem pošte izabrati pobjednika. 

Dok Sunak obećava fiskalnu opreznost, Tras je predložila momentalno smanjenje poreza na zarade i poreza u privredi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.