Odbor
Foto: DF

Odbor "Za spas Zete": Dobili smo podršku Demokrata, DF-a, Prave CG, PZP-a i SNP-a

Punu podršku u ostvarenju naših zahtjeva smo dobili od predstavnika Demokrata, DF-a, Prave CG, PZP-a i SNP-a, kroz prihvatanje predloženog amandmaskog djelovanjam, saopštili su iz Odbora "Za spas Zete.

Kako su navelio u prethodnom periodu, četvoročlana delegacija ispred odbora "Za spas Zete“ (Milorad Mića Aligrudić, Ljubiša Anđušić, Draško Boljević i Bojan Popović), obavili su razgovore sa sljedećim političkim subjektima: Demokratska Crna Gora i Demokratski front, Prava Crna Gora, potpredsjednica Skupštine - Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija  i Građanski pokret URA. Osim toga, kako objašnjavaju, ostvarena je i telefonska komunikacija sa predsjednicom kluba poslanika SDP-LP, kao i mejl prepiska sa predstavnikom kluba poslanika SD.

"Od strane poslaničkog kluba SDP-LP nismo dobili konačan stav, osim da će poslanici koji djeluju ispred ovog kluba biti upoznati sa našim zahtjevima, nakon čega će formirati konačan stav po pitanju predloženih amandmana; Od strane poslaničkog kluba SD dobijen je dogovor da je iz njihovog ugla prihvatljivo sve što budemo dogovorili sa predlagačima zakona. Od strane predstavnika kluba poslanika „Crno na bijelo“ (URA) nije dobijen jasan odgovor tokom trajanja sastanka, dok je nekoliko sati nakon održanog sastanka premijer Abazović, lider ovog pokreta, izjavio da će ići sa predlogom amandmana vezano za teritorijalnu organizaciju same opštine, kako bi se našlo kompromisno rešenje i izašlo u susret građanima Zete", navode oni.

Iz odbora su konstatovali da će se njihov glas čuti u Skupštini preko poslanika od kojih su dobili podršku, a kako stvari stoje, nadaju se i uvažiti kroz najavljeno amandmansko djelovanje koje obuhvata naselja buduće opštine Zeta, prethodno definisana u Deklaraciji za zaštitu interesa Zete. .

"Iako se zakonski, kompletan proces konačnog razgraničenja opštine sprovodi tek nakon što nova opština reguliše svoj status, smatramo da najavljeno amandmansko djelovanje u priličnoj mjeri popravlja početnu poziciju buduće opštine Zeta u tom procesu, i predstavlja dobru osnovu za naša dalja zajednička djelovanja", dodaju oni

Shodno dešavanjima u Skupštini, građani Zete će danas pravovremeno i preventivno reagovati blokiranjem saobraćajnice u Zeti, kako bi na taj način poslali odlučnu poruku poslanicima, da održe date riječi i uvaže zahtjeve građana Zete!

"U suprotnom, potrudićemo se da one koji to ne urade, kao građani potpuno isključimo iz budućeg političkog djelovanja u Zeti", upozoravaju iz Odbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.