Poslanici sjutra o Sudskom savjetu i Zakonu o teritorijalnoj organizaciji

Vanredna sjednica Skupštine

Poslanici sjutra o Sudskom savjetu i Zakonu o teritorijalnoj organizaciji

Sjutra se u Skupštini Crne Gore održava vanredno zasijedanje na kojem će poslanici glasati o pet predloga.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o izmjenama idopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore kojim je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.

Osim toga, poslanici će glasati o četiri predložena kandidata za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika. Podsjetimo, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je da se na te funkcije izaberu Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš. Za izbor je potrebna dvotrećinska odnosno tropetinska podrška.

Takođe na dnevnom redu sjutra će biti Predlog odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, a u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine.

Poslanici će se sjutra izjasniti i o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu kao i o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama u javnom sektoru.

Početak vanrendne sjednice Skupštine zakazan je za 13 časova, a prenos ćete moći da pratite na našem portalu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.