UP: Policajci u Kolašinu ometani i omalovažavani, korišćen i biber sprej

UP: Policajci u Kolašinu ometani i omalovažavani, korišćen i biber sprej

Sedam osoba prekršajno će odgovarati zbog ometanja i omalovažavanja policajaca u Kolašinu.

Iz Uprave policije saopštili su da su juče su oko 17.00 časova u ulici 13. jula u Kolašinu nepropisno zaustavili i parkirali vozila M.J. (25) i S.R. (25) iz Podgorice, te su pripadnici policije ovim licima izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz člana 323. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Za vrijeme ispisivanja prekršajnih naloga, policijski službenici su ometani i omalovažavani od strane ova dva lica kao i dijela prisutnih lica koja su sa njima bila u društvu – J.R. (25), S.K. (26), S.R. (18), i N.R. (27) iz Podgorice i M.J. (40) iz Nikšića. Nakon što su vozači upozoreni da je neophodno da uklone vozila, S.R. (25) je pokrenuo vozilo, uz konstataciju da ne želi postupiti po upozorenju, te je lijevim retrovizorom ostvario kontakt sa policijskim službenikom koji se nalazio u neposrednoj blizini", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da je policajac izdao naređenje S.R. da pođe sa njim u stanicu policije, na šta S.R. nije pristao, "uz riječi uvrede upućene policijskom službeniku, a kojim uvredama su se pridružili i drugi, pomenuti prisutni".

"Policijski službenik je izdao upozorenje S.R. da će, ukoliko ne postupi po naređenju, biti upotrijebljena sredstva prinude. Tada je S.R. izašao iz vozila i pokušao da se udalji. Policijski službenik je tom prilikom pokušao fizičkom snagom da zaustavi S.R., na koji način to nije uspio, te je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom u odnosu na ovo lice, a koje je ovom prilikom pružalo aktivni otpor. On je nakon toga priveden u službene prostorije", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, osim toga, u službene prostorije privedeni i ostali, od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

"U hodniku Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, nakon što je N.R. ometao i omalovažavao policijske službenike, te je pružao aktivan otpor tokom privođenja, cijeneći da fizička snaga ne bi dala rezultate savlađivanja ovoga lica, policijski službenik je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom prema ovom licu", navode u saopštenju.

Kazali su da je sa događajem upoznat dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela, te su oni uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka privedeni sudiji za prekršaje u Kolašinu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.