Patrijarh Porfirije prisustvovao liturgiji u manastiru Savina
Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije prisustvovao liturgiji u manastiru Savina

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije prisustvovao je danas svetoj Liturgiji u manastiru Savina, prenio je Portal Svetigora.

"Pored mnogobrojnog vjernog naroda, svetoj Liturgiji prisustvovao je i Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama", prenosi Portal Svetigora.

Kako su dodali, poslije svetog evharistijskog sabranja, patrijarh Porfirije uživao je u gostoljublju bratstva manastira Savine, a potom je Njegova Svetost obišao manastirsku riznicu.

Portal podsjeća da je dolazak patrijarha Porfirija u Herceg Novi, povodom 640 godina grada, odložen zbog zvanične trodnevne žalosti i saosjećanja sa ožalošćenima, povodom tragičnog događaja na Cetinju.

"Ova blagoslovena posjeta Prvojerarha naše pomesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena", navodi portal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.