Čuveni puder za bebe odlazi u istoriju

Čuveni puder za bebe odlazi u istoriju

"Johnsons" puder za bebe, kompanije "Johnson & Johnson", decenijama se koristi širom svijeta u njezi beba. Njegova uloga je da upija višak tečnosti, kako bi koža ostala suva tokom dana, ali ga naročito u posljednje vrijeme prate razne kontroverze.

Uprkos usavršavanju formulacija i poštovanju Best for Baby standarda, američki farmaceutski gigant je zbog ovog proizvoda do kraja 2021. već platio oko 3,5 milijarde dolara u nagodbama – na osnovu tužbi građana, zbog štetnosti njegovog talka za bebe.

U tužbama se navodi da su J&J proizvodi sadržali azbest koji je uzrokovao kancer. U najvećem broju tužbi riječ je o raku jajnika i mezoteliomi. "Johnson & Johnson" godinama negira povezanost njihovog talka i kancera, ali izgleda da je sada došlo do tačke usijanja…

Naime, kako piše BBC, kompanija će od sljedeće godine prestati da proizvodi i prodaje svoj čuveni puder za bebe, i to na svjetskom planu. Ova najava dolazi nakon više od dvije godine, otkako je gigant prekinuo prodaju talka u SAD. Ali, kompanija je ponovila svoj stav o ovom slučaju, rekavši da decenije nezavisnog istraživanja pokazuju da je proizvod bezbjedan za upotrebu. „U sklopu svjetske procene portfelja, donijeli smo komercijalnu odluku da pređemo na portfolio pudera za bebe na bazi kukuruznog skroba“, stoji u saopštenju.

J&J dodaje da se puder za bebe na bazi kukuruznog skroba već prodaje u zemljama širom svijeta.

Izvor: buka magazin

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.